78 nieuwe woningen erbij op de Berenkuil!

Op de plek waar al 300 tijdelijke studentenwoningen staan heeft Okko een steen(tje) mogen bijdragen aan de ontwikkeling van nog eens 78 nieuwe studentenwoningen voor studentenhuisvester Vestide (onderdeel van Woonbedrijf). Het gaat om het project op het terrein nabij de Berenkuil dat in een recordtempo is afgerond: binnen 1 jaar tijd van plan op papier naar sleutel voor de student. Mieke Verhees (wethouder gemeente Eindhoven) en Ingrid de Boer (algemeen directeur Woonbedrijf) planten vlak voor het nieuwe complex de eerste twee boompjes als start van de aanleg van de tuin.

 

 

78 nieuwe woningen erbij op de Berenkuil!

In 2019 plaatste Woonbedrijf al 300 tijdelijke studentenwoningen op het terrein nabij de Berenkuil. Begin 2022 ontstond het idee om, gezien de toenemende vraag naar woonruimte voor studenten, op korte termijn een extra woonblok toe te voegen van 78 studentenwoningen. Okko is daarom gevraagd door Woonbedrijf om de ontwikkeling hiervan te verzorgen. Samen met de gemeente Eindhoven en Daiwa House Modular Europe is er gezorgd voor een soepel bouwproces en een snelle doorlooptijd. In september ging de eerste schop in de grond en eind oktober werden de eerste woningen geplaatst. Nog voor de kerst kregen de bewoners hun sleutel.

Het gaat om 1 bouwblok van 4 verdiepingen bestaande uit 78 studio’s van 3 bij 6 meter (18m2) met een eigen keuken en badkamer met toilet. De studio’s zijn niet aangesloten op gas en de verwarming en warmwatervoorziening is elektrisch. Op het dak liggen zonnepanelen. Het gaat om tijdelijke woningbouw; de woningen mogen er blijven staan tot 2035. Dan wordt een nieuwe locatie gezocht en krijgen ze dan een tweede leven.

Okko is trots dat ze hierbij mochten bijdragen!