Projectbezoek transformatie Kortestraat Sint-Oedenrode

Vandaag werd een bezoek gebracht aan het kantoorgebouw in de Kortestraat te Sint-Oedenrode. Het gebouw is volop in transformatie naar woongebouw. Okko realiseert hier 28 energieneutrale appartementen voor woningcorporatie Woonmeij.

Projectbezoek transformatie Kortestraat Sint-Oedenrode

In het voormalige kantoorpand, bestaande uit twee verdiepingen, worden 28 nul-op-de-meter appartementen gerealiseerd. Het pand wordt verduurzaamd en gasloos uitgevoerd. De transformatiewerkzaamheden zijn in volle gang, waarbij de contouren van de appartementen al duidelijk zichtbaar zijn. De grootte van de appartementen varieert waardoor ze geschikt zijn voor 1- en 2-persoonshuishoudens.

Vandaag hebben Mark Wonders (directeur-bestuurder Woonmeij), Rik Compagne (wethouder gemeente Meierijstad), Simon Passier (directeur Hoedemakers bouw & ontwikkeling) en Wilbur van Hamond samen een rondje over de bouw gelopen. Een leuk moment, want er is van alles te zien en te vertellen!

Met dit project worden 28 appartementen toegevoegd aan de sociale woningvoorraad van Woonmeij. Naar verwachting vindt de oplevering plaats in de eerste helft van 2023.