De Picus Villa is opgeleverd!

Okko heeft namens Woonbedrijf de Picus Villa aan de Tongelresestraat opgeleverd! De vroegere kantoorvilla wordt al enkele jaren niet meer gebruikt, maar daar is dus nu verandering in gekomen. De villa is getransformeerd naar 10 studio’s.

De Picus Villa is opgeleverd!

Hierbij heeft Woonbedrijf de kans gegrepen er betaalbare en duurzame studio’s in te realiseren. Okko heeft namens Woonbedrijf het project van initiatief tot en met de uitvoering begeleid.

De monumentale villa is getransformeerd zonder afbreuk te doen aan het monument.  De vroegere kantoorvilla is in 1912 gebouwd voor de N.V. Houtindustrie en het is ontworpen door G. Beltman. De fabriek produceerde eerst sigarenkisten en daarna meubels en spaanplaat voor deuren. Houtfabriek Picus bestond al sinds 1884 en bracht de houtindustrie tot bloei in Eindhoven.

De villa is van binnen gerenoveerd en verduurzaamd doormiddel van het isoleren van de wanden en daken. De studio’s zijn gasloos en worden verwarmd en gekoeld door een aircosysteem. Daarnaast zijn er zoveel mogelijk authentieke details bewaard gebleven tijdens de renovatie.

Woonbedrijf verhuurt nu de studio’s voor jongeren van 23 tot 27 jaar middels een ‘jongerencontract’, zij mogen hier voor 5 jaar blijven wonen. Het monument krijgt daarmee een tweede leven en zorgt hierbij ook nog voor meer levendigheid in de buurt.

Als Okko zijn wij trots hieraan te hebben mogen bijgedragen!