Feestelijke afsluiting project Kortestraat

Het voormalige kantoorgebouw aan de Kortestraat 3(a) in Sint-Oedenrode is getransformeerd tot een woongebouw met 28 nul-op-de-meter appartementen. Een ‘Okko-project’, dat in samenwerking met aannemer Hoedemakers en afnemer woningbouwcorporatie Woonmeij is gerealiseerd. Het project is nu helemaal afgerond en die mijlpaal werd gevierd!

Feestelijke afsluiting project Kortestraat

Begin november werd het gebouw opgeleverd en kregen de nieuwe bewoners vanuit Woonmeij de sleutel. Daarmee kent deze ontwikkeling een relatief korte doorlooptijd. In circa 5,5 jaar tijd is het transformatieproject gerealiseerd vanaf het eerste initiatief tot en met de oplevering.

Doordat de contouren en structuur van het voormalige kantoorgebouw zich uitstekend leenden voor deze transformatie, zijn er geen hele grote ingrepen nodig geweest. Een mooie ruimte-oplossing die is toegepast, is de galerijconstructie die in de binnentuin van het gebouw is geplaatst. Aan deze binnentuin liggen de voordeuren van het merendeel van de appartementen, waardoor de benodigde vierkante meters aan verkeersruimte in het gebouw beperkt konden worden. Verder is bij de transformatie is sterk ingezet op verduurzaming, met als eindresultaat volledige nul-op-de-meter appartementen. De appartementen variëren in oppervlakte van ca. 48 tot 84 m2 en zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Woonmeij verhuurt de appartementen in de sociale huursector.

Tijdens de bouwwerkzaamheden werd de tijdscapsule gevonden die 30 jaar geleden tijdens de bouw van het kantoorgebouw in de vloer is verstopt. Deze tijdscapsule heeft een nieuwe plek gekregen achter de plaquette bij de entree. Daaronder is een nieuwe plaquette en tijdscapsule geplaatst, die symbool staan voor het ‘tweede leven’ dat het gebouw met deze transformatie heeft gekregen.

Gisteren, op 28 november, werd er door het projectteam en directieleden van Woonmeij, Hoedemakers en Okko nog even stilgestaan bij de oplevering en afronding van het project Kortestraat. Gezamenlijk namen zij een kijkje bij het eindresultaat en werd de plaquette van de nieuwbouw onthult. Een feestelijk moment op een koude, maar zonnige winterdag!

Okko wenst Woonmeij en haar huurders veel woongeluk toe aan de Kortestraat.