Fifth|NRE wint de Pieter van Vollenhovenprijs 2020/2021!

Fifth|NRE is met haar transformatie van gasfabriek tot jazzclub een van de winnaars van de Pieter van Vollenhovenprijs 2020/2021! Een mooie erkenning waar we als Okko trots op zijn!

Fifth|NRE wint de Pieter van Vollenhovenprijs 2020/2021!

De Pieter van Vollenhovenprijs is een terugkerende prijs aan een particulier of organisatie die de uitdaging is aangegaan om een monumentaal pand in Nederland te behouden door het een nieuwe bestemming te geven. De prijs word geïnitieerd vanuit het Nationaal Restauratiefonds .

Dit jaar wordt de prijs aan vier verschillende winnaars uitgereikt, Fifth|NRE is er een van! Klik hier om de video te bekijken met de overige winnaars.

Okko heeft als conceptontwikkelaar de contractonderhandelingen geleidt namens Fifth|NRE. Daarnaast was Okko verantwoordelijk voor de gehele projectontwikkeling en het projectmanagement van deze Eindhovense hotspot.

Fifth|NRE is een initiatief van Hein van Stiphout. Hij is een pionier van het eerste uur op het NRE-terrein. Inmiddels is Fifth|NRE uitgegroeid tot een begrip in Eindhoven en de regio. Het concept combineert livemuziek, borrelen en dineren tot één totaalervaring. Voor de transformatie van het pand tekende De Bever Architecten. Aannemersbedrijf H. van Rijswijck, heeft in samenwerking met Mansveld elektrotechniek en Van den Hoff installatietechniek, het pand naar de hedendaagse standaard gerenoveerd. De noodzakelijke ingrepen op het gebied van geluidsisolatie en energie-efficiëntie zijn zo veel mogelijk uit het zicht opgelost. Hierdoor blijven de kenmerkende historische details, zoals wanden, muurankers en oude dakspanten, zichtbaar. De twee glazen volumes aan de buitenzijde functioneren als entree- en overloopgebied.