Museumpark Vonk, verbindt historie en toekomst!

Stichting Eindhoven Museum is een samenvoeging van het Kempenland Museum en het preHistorisch Dorp. Onder de naam Museumpark Vonk wordt het museum uitgebreid en getransformeerd tot een geheel nieuw museumconcept. Biobased en circulaire materialen, duurzame technieken en natuurlijke klimatisering zijn de basisprincipes op basis waarvan het gebouwontwerp tot stand is gekomen. Een bijzonder en uniek project! We zijn als Okko projectmanagement dan ook erg trots onze bijdrage te mogen leveren aan dit maatschappelijk en cultureel stukje Eindhoven!

Museumpark Vonk, verbindt historie en toekomst!

Studio Marco Vermeulen heeft in opdracht van Stichting Eindhoven Museum het bijzondere entreegebouw ontworpen. Het wordt een museum voor, door en met bezoekers waar je op een laagdrempelige manier ontdekt wat de kracht van geschiedenis is. Vonk wordt het eerste museumgebouw in Nederland waarbij op grote schaal en op veel verschillende manieren biobased en circulaire materialen, en duurzame technieken worden toegepast. Ook wordt het zoveel mogelijk op een natuurlijke wijze geklimatiseerd. Dit zorgt voor een natuurlijke verbinding met de groene omgeving.

Bovenop het gebouw komt een grote, groene uitkijkpost en in de maakschuur mogen bezoekers meewerken aan verschillende projecten van natuurlijke materialen. Rondom het gebouw komt een groot museumpark.

Het nieuwe museumgebouw is gepositioneerd op de locatie waar zich nu het trainingscircuit van rijschool Leeuw bevindt. Door dit circuit te verplaatsen naar een andere locatie, kan de huidige asfaltvlakte worden omgevormd tot museumpark en openbaar toegankelijk park.

Meer weten over dit gave project? Bekijk dit filmpje en bezoek onze projectpagina.