Start (ver)bouw transformatie St. Franciscusschool

Okko werkt, in opdracht van Woonbedrijf, aan de herontwikkeling van vijf voormalige schoolgebouwen in Eindhoven. Al deze karakteristieke oude panden krijgen een nieuwe functie als appartementengebouw. Een daarvan is de St. Franciscusschool aan de Kootwijkstraat 33 in de wijk Drents Dorp in Strijp (Eindhoven). Onlangs is hier de (ver)bouw gestart!

 

Start (ver)bouw transformatie St. Franciscusschool

Van schoolgebouw tot appartementengebouw
De school bezit een sociale- en cultuurhistorisch waarde en heeft een hoge architectuurhistorische waarde. De buitenzijde van het gebouw blijft daarom nagenoeg ongewijzigd. Er wordt rekening gehouden met de authentieke elementen die met name in de gangen en trappenhuis aanwezig zijn.

In het gebouw worden de lokalen omgevormd tot 14 appartementen met een vloeroppervlakte van 33 tot 47 m². De appartementen zijn geschikt voor 1-2 persoonshuishouden en beschikken over een eigen badkamer en bergruimte. De woningen worden middels de ‘doos in doos’ methode ontwikkeld en zijn gasloos.

Het gebouw telt drie verdiepingen, met 6 woningen op de begane grond, 5 op de eerste en 3 op de tweede verdieping.

Bouw gestart
Aannemer Ballast Nedam zuid is onlangs gestart met de verbouwingswerkzaamheden en verwacht eind 2023 de werkzaamheden te kunnen afronden.

Nieuwe ’tiny houses’ op oude speelplaats
Achter de oude speelplaats, aan de zijde van de Tilburgse-weg-Oost verschijnen in het najaar van 2023 nog 5 tiny houses. Deze Barli-DUO woningen hebben een woonkamer met open keuken en toilet op begane grond. Er zijn 2 slaapkamers en een badkamer op de bovenverdieping. Ze krijgen een eigen achtertuin met buitenberging. Achter de woningen komt een parkeerterrein met 5 parkeerplaatsen.

Speelplaats wordt tuin
Op de voormalige speelplaats achter het gebouw blijven de grote bomen (platanen) staan. Het grootste deel van de stenen, wat vroeger speelplaats was, verdwijnt. Daar komen planten. Onder de bestaande overkapping komt de gemeenschappelijke fietsenberging voor de bewoners. De tuin hoort bij het schoolgebouw en is alleen toegankelijk voor de bewoners van het schoolgebouw.

Alle appartementen en woningen zijn bestemd voor cliënten van Lunet.