Transformatie kantoorpand aan de Kortestraat te Sint-Oedenrode

Okko en gemeente Meierijstad hebben eind maart een anterieure overeenkomst ondertekend voor de transformatie van het kantoorgebouw aan de Kortestraat 3-3a te Sint-Oedenrode.

Transformatie kantoorpand aan de Kortestraat te Sint-Oedenrode

Okko is initiatiefnemer van deze ontwikkeling en wil het gebouw gaan transformeren tot een woongebouw met 28 appartementen. De appartementen betreffen waarschijnlijk huurappartementen. De direct omwonenden zijn op de hoogte gebracht van het initiatief.

Het uitgangspunt bij de transformatie is om het gebouw zoveel mogelijk in de huidige vorm te laten en een kwaliteitsimpuls te geven.  Ook zal het gebouw worden verduurzaamd en gasloos worden uitgevoerd. Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen. Op elke verdieping zullen 14 appartementen gerealiseerd worden. Elk appartement krijgt een eigen buitenruimte en berging. De bestaande terreininrichting blijft behouden en wordt vernieuwd. Er zijn voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein om te kunnen voorzien in de parkeerbehoefte van de toekomstige appartementen.

Okko streeft er naar om in de eerste helft van 2022 te kunnen starten met de bouwwerkzaamheden.

Het kantoorverzamelgebouw wordt momenteel nog voor ongeveer de helft verhuurd. De andere helft staat leeg. Okko is bekend met transformatieprojecten in de regio. Binnen de gemeente Meierijstad is Okko momenteel ook bezig met de transformatie van het kantorengedeelte van het voormalig gemeentehuis Schijndel tot woongebouw.