Soerendonk, De Sport en Maoske

In opdracht van een ondernemersfamilie verzorgt Okko de herontwikkeling van de locatie Dorpsstraat 11-13 te Soerendonk. Het planvoornemen bestaat uit de realisatie van een woongebouw met 18 appartementen.

Op een markant punt in het Brabantse dorp Soerendonk staan twee voormalige horecapanden; het zogenoemde ‘Maoske’ en ‘De Sport’ (Dorpsstraat 11-13). Bij beide panden is reeds lange tijd sprake van leegstand.

Het initiatief voor deze locatie bestaat uit de realisatie van een woongebouw met 18 appartementen. De appartementen variëren in grootte van circa 60 tot 95 m2 gebruiksoppervlakte. Door toepassing van de mansardekap en doordat het gebouw lijkt te bestaan uit een aantal aaneengeschakelde panden, heeft het ontwerp een dorpse maat en uitstraling die past bij Soerendonk. Aan de achterzijde van het gebouw is ruimte voor parkeren, bergingen en groen.

Soerendonk kent weinig aanbod voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Met deze ontwikkeling wordt beoogd hier een bijdrage aan te leveren, zodat bijvoorbeeld starters hun wooncarrière kunnen beginnen of anderen juist kunnen doorstromen waarbij zij hun woning dan vrijmaken voor weer andere woningzoekenden.

Programma
  • 18 appartementen (ca. 60-95 m2)
Projecteigenschappen
  • Levensloopbestendig
  • Duurzaam
  • Vergroening
Projectinformatie