Valkenswaard, Eindhovensche Golf

In opdracht van de vereniging Eindhovensche Golfclub heeft Okko het projectmanagement verricht voor de uitbreiding en verbouwing van het clubgebouw.

De Eindhovensche Golfclub is een 18-holes golfbaan in Valkenswaard met een rijke historie. De baan werd ontworpen door Harry S. Colt en heeft twee lussen van negen holes. Vanuit het clubhuis kijk je uit over het Galgenven, dat onderdeel uitmaakt van de golfbaan.

Bij de verbouwing en uitbreiding van het clubhuis is de glorie van de Engelse landhuisstijl in ere hersteld. Het gebouw is gedeeltelijk heringedeeld, waardoor een optimalisatie van lay-out en benutting van ruimten mogelijk was. Daarnaast is het comfortniveau en de energiehuishouding sterk geoptimaliseerd.

De werkzaamheden van Okko bestonden uit het complete bouwmanagement waaronder het contracteren en aansturen van adviseurs, aannemer en installateurs voor en tijdens de bouw. Vanwege de nabijheid van een Natura 2000 omgeving is er daarbij veel aandacht voor natuur en milieu. De oplevering heeft in mei 2019 plaatsgevonden.

Opdrachtgever
Programma
  • Uitbreiding en verbouwing clubhuis
Projecteigenschappen
  • Revitalisatie
  • Verduurzaming
  • Optimalisatie van lay-out en benutting ruimten
Projectinformatie

Opdrachtgever: Vereniging Eindhovensche Golf
Status: opgeleverd mei 2019
Architect: De Bever Architecten
Constructeur: Archimedes Bouwadvies
Bouwkundig aannemer: Nico de Bont