Project-
ontwikkeling

Zelf ontwikkelen. Naar eigen inzicht, maar ook voor eigen rekening en risico. Dromen achterna durven jagen, maar wel met beide benen op de grond. Dat is hoe Okko te werk gaat. Met oog voor de maatschappij én de financiële haalbaarheid. Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en passie voor hetgeen gerealiseerd wordt zegt Okko dan ook niet voor niets ‘Je bent wat je ontwikkelt’.

Projectontwikkeling. Dat is wat Okko doet. Wat het precies inhoudt? Verwoord in één zin omvat projectontwikkeling het proces van initiatief tot realisatie en ingebruikname van een vastgoedobject en alles wat daartussen zit. Maar dat vinden wij te kort door de bocht. Want eigenlijk is er geen eenduidige omschrijving te geven. Er komt veel bij kijken, elk project is anders en behoeft steeds een andere aanpak. Dat maakt projectontwikkeling juist zo boeiend en specialistisch, maar daardoor is het vak soms ook lastig uit te leggen. Eigenwijs als Okko is, heeft Okko een eigen vertaalslag gegeven aan het begrip projectontwikkeling.

Volgens Okko kun je projectontwikkeling vergelijken met puzzelen. Elk project is als het ware een unieke puzzel, bestaande uit heel veel stukjes en een breed palet aan kleuren. Deze vertegenwoordigen elk een specifiek onderdeel van het project alsook de verschillende mensen en partijen die gaandeweg de revue passeren. Als projectontwikkelaar heeft Okko de mooie en uitdagende taak om te bedenken wat het eindresultaat van de puzzel moet worden en dat te realiseren. En dat doet en kan Okko niet alleen. Samen met tal van samenwerkingspartijen puzzelen we dagelijks intensief aan vele mooie projecten. Daarbij wordt de puzzel steeds bijgeschaafd, immers is de weg tussen droom en werkelijkheid zelden een geplaveide. Stukje voor stukje wordt de puzzel gelegd, net zolang tot het allerlaatste stukje op haar plek ligt. Er is slechts één groot verschil tussen projectontwikkeling en puzzelen; Na voltooiing blijft een project wél tot in de lengte der dagen behouden. En daar is Okko trots op!